Om oss

WALLONIX CONSULT


Wallonix Consult grundades 1999 med inriktning på kurser inom turism.


Under 2005 skedde en vidareutveckling i form av en butik, vårt koncept Art of Travel föddes, med resekonsultation, planering, flygstolar till både privat-personer och företag och samarbete med flygbolag och researrangörer i hela världen. Vi fortsatte med special designade kurser inom turism och anordnade temakvällar som inspiration före eller efter en resa..

VÅRT KONCEPT


På Döbelnsgatan 5 i centrala Kristianstad ligger ett av stadens äldsta k-märkta hus.

Ett gemytligt kvarter som andas historia och kultur. Granne med handelsstadens genuina skomakeri låg vår unika upplevelsebutik. Inte bara en resebyrå utan ett utbud av böcker, kartor, dofter och smaker från världens alla hörn. Att bege sig på en resa innebär inte bara att packa sin resväska och checka in. Konsten att resa innebär även att förbereda sig med böcker och kartor eller bege sig på en resa för sinnena.

VEM ÄR VI?


MOR & DOTTER. Erfarenheter från olika håll och olika branscher har flätats ihop till en bred och kraftfull yrkeskunnighet. Likt hantverkare är vi kreativa. Att skräddarsy en resa eller hitta bästa möjliga flygrutt är

i sig ett hantverk som är värt att hålla vid liv i denna

it-epok. Nu börjar vi vandringen på en annan väg där vi ser fram emot att arbeta mer med händerna.


DOTTER NATTI har arbetat med resor sedan 1995 både på flygbolag och resebyrå och innehar bla IATA/UFTAA, Amadeus Trainer och International Diploma in Travel & Tourism. Natti är certifierad Aussie Specialist och South Africa FUNDI Tourism Expert. Natti är vår pedagog och instruktör. Natti byter nu yrkesinriktning och satsar på hälsa och välmående genom att bli medicinsk massage-terapeut. Läs mer HÄR


MOR JEANETTE har arbetat med marknadsföring och hantverk, bla bokbinderi, silversmide och skomakeri. Har även arbetat på Kulturen i Lund. Är örtkännare vilket resulterat i uppbyggnad av flera örtagårdar. Jeanette är numera författare och vår kontaktperson för andra författare som vill sälja sina alster genom oss.

BLEKINGE SKÄRGÅRD. Under 2007 fick vi växtvärk. Vår lilla charmiga butik i Kristianstad med begränsat utrymme stängdes. Den största orsaken till detta var behovet av större plats för våra kurser och temakvällar. Vi övergick till kontorsmiljö. Sensommaren 2007 hamnade vi i Blekinge skärgård, på Hasslö - lilla Hawaii.


MALMÖ. Strax efter årsskiftet 2012 gick flyttbilen till Malmö pga konsultuppdrag under en längre tid. Natti anlitades som Operations Manager på Inca Tours i centrala Malmö och det var därifrån resekonsultering, planering och försäljning av resor skedde. Trots nya utmaningar fortsatte vi med våra kurser, temakvällar och övriga konsulttjänster inom resor och hälsa. Oavsett en resa ut i världen eller en inre resa för dina sinnen, anser vi att det är en konst att resa! Vårt koncept består!


ABBEKÅS. Sedan april 2018 bor Natti i pittoreska Abbekås. Konsultuppdraget på Inca Tours i Malmö övergick till anställning vilket gjorde utrymmet för kurser och temakvället mindre. Som en följd av pandemin avslutade Natti under 2021 sin anställning och beslutade sig för att lämna resebranschen. I september påbörjades en 2-årig yrkeshögskoleutbildning inom Medicinsk Massageterapi. Detta innebär att fokus numera kommer vara på hälsa och välmående.