Bibliotek

BÖCKER, BÖCKER, BÖCKER


Här är ett urval av böcker som du kan beställa genom oss. Vi har kontakt med unika författare och en del av böckerna är signerade. Denna sida är under ständig uppdatering!


Är du författare och vill sälja dina böcker genom oss är du välkommen att höra av dig!


ÖSTERSJÖNS OKÄNDA ÖAR

Författare: Owe Nodmar

Allt sedan äldre bronsåldern (ca 1800-1100 f.kr.), förmodligen långt tidigare, har Östersjön utnyttjats av människorna. Detta har gjort att kunskap och influenser hämtats långt ifrån och spridits bland folken runt Östersjön.

Pris: 150kr


BERÄTTELSEN OM BLEKINGE - gränser i ett gränsland

Författare: Leifh Stenholm

Ambitionen är att i populärvetenskaplig form visa tidsperioden 600-1680 var en dynamisk och mycket händelserik tid. En period som, trots att den till synes ligger på betryggande avstånd från samtiden, fortfarande påverkar såväl vårt tänkande som vårt planderande och agerande.

Pris: 250kr


KÄRLEK, KYSSAR & MUSTASCHER (signerade exemplar)

Författare: Gunnel Götesdotter

Likt en Torsten Ehrenmark vandrar Gunnel genom världsstäderna, noterar och rapporterar på sitt personliga och omtyckta sätt om de förteelser och människor hon möter - allt ifrån stjärnor som Sophia Loren, Britt Ekland och Peter Sellers, prinsessan Stephanie och John Cleese till oraklet i Nikkaluokta, revolutionärer och fattiga svenskättlingar i Sydamerikas djungler. Och - naturligtvis -  den oförglömliga Anita Ekberg.

Pris: 150kr


LOST SPRINGS

Författare: Per Erik Tell

Ragnhild Eleonora, i södra Arizona, grät av glädje när hon fick höra sitt namn uttalas på ren skånska. Nels från Tollarp såg Dillinger bli skjuten i Chicago. Det är bara några av människorna som du möter i Lost Springs, en samling berättelser från Amerika, som också handlar om svensken som grävde upp Pancho Villas huvud och sålde det till president Bush' farfar, om xeroxapparaten som vräkte Nixon ur Vita Huset och om svensken som deltog i massakern vid Wounded Knee. Följ med på en resa från skyskrapornas New York till jordbävningarnas Los Angeles, sitt in på en kåldomsmiddag i Minneapolis och knacka på hemma hos Johnny Cash.

Pris: 120kr


SILL - ett litet inlägg om inläggningar

Författare: Ted "Tintin" Karlberg och Leifh Stenholm

För oss är sill inte bara en maträtt. För oss är sill nämligen dessutom rätt mat. Vi konstaterar även att sillen har en lång och intressant kulturhistoria som börjar redan under tidig medeltid.

Pris: 200kr


TANKAR, TRÄD & MÄNNISKOR (signerade exemplar)

Författare: Gunnel Götesdotter

Tankar och upplevelser om barn, resor, kärlek och ensamhet blandas med funderingar om livets många spännande möten med såväl kända som okända människor.

Pris: 150kr


VÄGVISARE I GRÄNSLAND

Författare: Solveig Oredsson

Detta är en mycket liten bok om nära ting och om vad människor kan göra med sina händer och sina drömmar. Den handlar om resor, både mellan- och inomsocknes och världsomspännande, men också och kanske mest om inre resor.

Pris: 110kr